Celzout nr. 08 Natrium Chloride/Muraticum 120 tabletten

Artikel 8 van 24
€ 9,20 (inclusief btw)

Natrium chloratum/Muraticum (8)
Eigenschappen: keukenzout heeft een slechte reputatie, maar desondanks eten we er vaak teveel van. In sterk verdunde vorm werkt het echter heel anders. Natrium chloratum bevordert de celdeling en leidt zo ook tot toename van de rode bloedlichaampjes. Het bindt slijm (mucine) in het lichaam en is zodoende geschikt voor de opbouw van alle slijmvlies (ook maagslijmvlies). Het regelt de warmte- en de vochthuishouding van het lichaam en het vormt het kraakbeenweefsel en het gewrichtsvocht. Het werkt in op alle delen van het lichaam die niet doorbloed worden, omdat ze door de vochtaantrekkende werking van het natrium chloratum in de kringloop van de stofwisseling worden opgenomen. Het werkt gifafdrijvend in geval van metaal- (amalgaam) en biologische belastingen zoals bijv. insecten-steken en wordt daarom voor alle vormen van irritatie gebruikt.
Karakter: teleurstelling is het belangrijkste thema waar dit mineraal mee te maken heeft, alles doen wat er van je verwacht wordt en dan nog de ander niet tevreden kunnen stellen, er niet bij horen. Handelen om aan de verwachting van een ander te voldoen en op alles een antwoord moeten weten. Het gevoel hebben dat je verloren gaat in de massa. Snel bedroefd met depressieve gevoelens en gevoelens van eenzaamheid. Wanneer er problemen zijn met het verwerken van verdriet en verlies.
Toepassing: belangrijkste middel voor alle irritaties. Bij de ontregeling van de vochthuishouding; druipende neus (waterig); problemen met de sinussen; gevoeligheid voor koude; gevoeligheid voor tocht, beschadiging van de ruggenwervels; beschadiging van het kraakbeen. Te gebruiken bij brandwonden in de vorm van een brij of als crèmegel; ook uitwendig te gebruiken bij slijmvliesproblemen en/of voorhoofdholte problemen. Schilfers op het hoofd, koude handen en voeten, blaas- en nierontstekingen, lawaaierige gewrichten (kraken van de gewrichten), jicht. Veel of weinig dorst; erg brandende uitscheiding; tranende en/of jeukende ogen; oedeem. Zure oprispingen (wanneer het bovenin de slokdarm brandt). Reuk- en smaakverlies. Bij problemen met de bloeddruk evt. samen met kalium jodatum (nr. 15) (niet vergeten een arts te raadplegen!).
Opmerking: bij een tekort aan dit mineraal ontstaat er een sterke trek in zoute en sterk gekruide gerechten.

© 2010 - 2024 gezondheidspraktijk triade | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel