Zoete amandelolie is een vette olie die voornamelijk uit triglyceriden bestaat. In niet gezuiverde toestand heeft het een kenmerkende nootachtige geur en smaak. Deze olie wordt zeer veel gebruikt in cosmetica als crème en babyolie.Bevat: Vit A, B en EProductiemethode: persingGoede amandelolie heeft een gelige kleur, kleurloze amandelolie is niet geschikt voor aromatherapeutische toepassingen.Eigenschappen: licht vochtregulerend, verzacht jeuk, licht ontstekingswerend, wordt vrij goed door de huid opgenomen, voelt iets vettig aan.Gebruik: Amandelolie is een universele draagolie, zij wordt goed verdragen door elk huidtype, dus ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid en als babyolie.Specifiek gebruik: - droge huid - ruwe huid - gevoelige huid - voorkoming van zwangerschapsstriemen (aanvullen met 3% etherische olie van lavendel ( Lavendula angustifolia ) - licht verzachtend bij zonnebrand - licht anti-rimpelBotanische naam: Prunus amygdalusINCI naam: Prunis species oil Sweet almond oil