Avocado-olie wordt bijna altijd als een geraffineerde olie verkocht.Bij koelere temperatuur krijgt zij eerst een wit wolkachtig aspect, nadien ontstaan gestolde witte olievlokken.Dit beinvloedt de kwaliteit niet. gewoon even au-bain-marie opwarmen.Bevat: Vit A, D en EProductiemethode: persing, centrifugeren of solventextactie van de pulp (vruchtvlees )Verhitting is uit den boze, hierdoor ontstaat een zeer bittere smaakAvocado-olie heeft een lichtgelige kleur. Eigenschappen: Hydrateert de huid, herstelt de huid, herstelt het haar en beschermt tegen zonlichtSpecifiek gebruik: - droge gedehydrateerdehuid - schilferige huid - gevoelige huid - ouder wordende huid - huidaandoeningen - psoriasis ( door de sterk vochtinbrengende eigenschappen ) - beschadigd haar - preventief tegen zonnebrand - after-sun Botanische naam: Persea gratissimaINCI naam: Persea gratissima oil